Със сезонното поевтиняване на зеленчуците Индексът на тържищните цени /ИТЦ/ се понижи до 1,377 пункта. През март нивото на ИТЦ достигна 1,540 пункта.
Краставиците поевтиняват тази седмица с 9,5 процента - до 1,24 лева за килограм. Българските оранжерийни домати поскъпват 14,2 се търгуват по 1,94 лева за килограм. Доматите от внос поевтиняват с 10,6 на сто до 1,61 лева за килограм. Цената на зелето се запазва 0,45 лева за килограм на едро. Пресните картофи поевтиняват с 12,9 процента до 0,69 лева за килограм. Цената на салатите пада със 7,3 на сто до 0,38 лева за брой.
Портокалите се продават по 1,12 лв./кг, а цената на лимоните се качва с 6,6 на сто до 1,94 лева за килограм. Ябълките се продават по 1,40 лева за килограм като поевтиняват с 2,8 процента. Черешите се продават по 2,88 лева за килограм, а ягодите - по 2,5 лева за килограм на едро.
Яйцата се търгуват средно по 0,20 лева за брой на едро. Кравето сирене се търгува по 4,77 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува средно по 10,00 лв./кг. Олиото запазва цената си от 2,65 лева за литър. Каймата се продава по 4,94 лева за килограм. Захарта се търгува без промяна по 2,00 лева за килограм. Брашното тип "500" поскъпва с 1,1 процента до 0,90 лева за килограм.