Започва семинар за електронните равизии
Започва семинар за електронните равизии / netinfo

Международен семинар, посветен на електронните ревизии започва днес в София. Събитието е организирано от Европейската организация на данъчните администрации (IOTA) и в него ще участват представителите на приходната администрация от над 15 страни от Централна и Източна Европа.

Целта на срещата е страните, които не са запознати с електронните ревизии, да научат за практическите и теоретическите аспекти от тяхното приложение. Семинарът ще бъде фокусиран върху инструментите и методологията, която се използва в данъчните администрации, които имат богат в областта на е-ревизиите. Срещата ще позволи на участниците да получат представа за методологията и практиката по прилагане на е-ревизиите.

IOTA е междуправителствена организация, която подпомага сътрудничеството в европейския регион и съдейства за усъвършенстване на приходните администрации и подкрепя развитието им в съответствие с индивидуалните нужди на всяка държава.

Организацията е създадена през 1996 година, а България е една от седемте държави учредителки заедно с Латвия, Литва, Полша, Словакия, Чехия и Унгария.