Wall Street отвори на зелено
Wall Street отвори на зелено / netinfo

Европейските фондови пазари запазиха мрачното си настроение и днес. В същото време сесията на Wall Street започна с ръстове. На стоковите борси петролът се оттласна от дъното и в следобедната търговия се котира над 55 долара за барел, а доларът леко отслабва спрямо еврото.

Водещите индекси на борсите в Лондон, Франкфурт и Париж регистрираха понижения, по-малки от 1 процент, с което отразиха умерения песимизъм на инвеститорите. Малко преди началото на отвъдокеанската сесия бяха тиражирани данни за производствените цени в Америка, като статистиката показва спадът с 2,8 на сто на показателя за октомври.

Това обаче не даде отражение в търговията и първите сделки с ценни книжа на Wall Street покачиха индексите в границите между 0,13 до 0,58 на сто.

На стоковите пазари петролът започна леко да поскъпва. След като в ранната търговия фючърсите се купуваха на цени под 55 долара, към 17 часа българско време сделки за лек американски петрол се сключват на 55,65 долара.

Най-търгуваната валутна двойка евро-долар почти запазва баланса си без съществени изменения. Към 17 часа българско време 1 евро купува 1,2653 долара.

DarikFinance.bg