Въвеждат такси за паркинг в курорта „Албена”
Въвеждат такси за паркинг в курорта „Албена” / netinfo

Леки и товарни автомобили, които пребивават повече от 30 минути в курорта "Албена", от днес до края на сезона ще плащат за паркинг.

Таксата ще се плаща на изхода на централния контролно-пропускателен пункт, като за лека кола тя е по 2 лева за денонощие през април, по 3 лева - през май, и по 4 лева - през останалото време до края на септември.

Шофьорите на автобуси и товарни автомобили през целия сезон ще плащат по 10 лева. Гостите на хотели получават пропуск срещу 5 лева, за да могат да паркират личните си коли. Пропускът важи независимо колко нощувки е резервирал туристът.

Летовниците могат да ползват и два безплатни паркинга - край автогарата и до хотел "Лазур" в т. нар. горна зона на комплекса. Колите на таксиметрови фирми, които нямат сключен договор с "Албена"-АД, са с право само на 20-минутен гратисен престой във ваканционното селище. Ако останат повече време, трябва да платят по 10 лева.

"Албена"-АД въвежда и абонаментни карти за служители, работници и наематели на обекти, които са на различна стойност според периода.