/ БГНЕС
Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, да има блокираща квота от 34%, т.нар. златна акция. Това коментира в парламента лидерът на "Атака" и председател на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров.
 
Според него по този начин българският потребител ще види, че е защитен. Какво може да се направи по въпроса - думата е на Министерския съвет и ресорните министри.
 
Гинка Върбакова е съгласна държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ (ВИДЕО)

Сидеров подчерта, че още при първоначалното решение чешка държавна фирма да купи българска, представено, по думите му, за приватизация, е бил против, тъй като е "порочно отдаване на български индустриални мощности на ниска цена". В момента виждаме последиците, но и объркване, прецени ситуацията лидерът на ПГ на Обединени патриоти като подчерта, че тя е много динамична.
 
Ако Борисов обмисля по някакъв начин държавата да си върне изцяло ЧЕЗ, мога само да го поздравя, коментира още той. Но отбеляза, че при такава хипотеза трябва да си кажат думата финансовото министерство и Министерския съвет.
 
Борисов иска допълнителни разяснения за позицията на чешкото правителство за сделката с ЧЕЗ

Волен Сидеров предположи, че предвид българското европредседателство, Борисов и чешкият премиер ще се срещнат и разберат по продажбата на ЧЕЗ. "БСП политически яхна тази тема, използват една сделка да атакуват премиера и правителството, това не е коректно", категоричен е националистът.
 

БГНЕС


"Нека да видим какви действия са се начертали и тогава ще се произнесем", заяви в парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. "Чухме само едно изявление, нека се запознаем с фактите, не очаквайте от нас да коментираме предположения", допълни той.
БТА