Вицепрезидентът: Чакам да ме убедят с аргументи за нуждата от дълга
Вицепрезидентът: Чакам да ме убедят с аргументи за нуждата от дълга / снимка: Dariknews.bg, Светломира Атанасова

Вицепрезидентът Маргарита Попова сподели, че очаква още обяснения и аргументи по отношение на намеренията на правителството за изтегляне на заем до 16 млрд. лв. за следващите три години, за да бъде убедена и спокойна, че когато плаща след години, то има за какво.

„Аз съм далеч от финикийските знаци, не съм специалист в тази област, затова слушам експертите", допълни тя пред журналисти в Ловеч.

Според нея е нормално в развитието на едно общество и държава да се вземе дълг, за да се покрият стари задължения. „Въпросът е да не се всява допълнителен смут и тревога у хората за това, че след години ще плащаме ние, децата ни, внуците", посочи Попова.

Но подчерта, че специалистите трябва да бъдат максимално конкретни в обясненията си колко точно и за какво се вземат - всякакви разчети, да докажат, че няма нищо притеснително в този дълг, за да смъкнат от плещите на хората тези допълнителни тревоги. „Хубаво е политиката да мисли малко по-напред от три години", посъветва вицепрезидентът.

В коментар относно твърдението на проф. Драгомир Драганов, че един от недостатъците на Конституцията е институцията на вицепрезидента, Маргарита Попова заяви: „Аз се опитвам да докажа, че вицепрезидентът е по-нужен от всякога".

В Ловеч Попова участва във отбелязването на 142-рата годишнина от гибелта на Апостола. Попова присъства на панихида, отслужена от Ловчанския митрополит Гавриил в храма „Успение Богородично", след което се включи в церемонията по поднасяне на венци и цветя на паметника на Левски.

Други новини от Плевен