В. Таймс: Пътувайте с влак до България
В. Таймс: Пътувайте с влак до България / netinfo

Британският вестник "Таймс" помества на уебсайта си материал за това как най-изгодно може да се пътува с влак до България. Статията на експерта на изданието по пътуванията с влак Алан Хейуд е в отговор на читателски въпрос.

Препоръчаният от Хейуд маршрут за достигане с влак от Лондон до София е с прекачвания през Париж, Мюнхен и Будапеща. Разстоянието се изминава за малко повече от две денонощия - тръгва се в късния следобед на първия ден и се пристига вечерта на третия.

Цените ще зависят от класата и типа вагон (спален или обикновен), който изберете, обяснява Хейуд, според когото най-евтиният вариант излиза 530 лири. Той признава, че при това положение влакът трудно може да се конкурира със самолета, тъй като 530 лири стерлинги изглеждат много за тридневно пътуване без добри условия за спане.

Хейуд обаче го препоръчва на онези, за които разглеждането на страните, през които се минава, е част от магията на пътуването, посочва БТА. Той дори подхвърля идеята за 24-часови престои по пътя в градове като Париж, Виена или Будапеща, а защо не и в трите. Те няма да направят пътуването кой знае колко по-скъпо и ще си бъдат истинско преживяване, уверява Хейуд.