В Пловдивско има проблеми с покритието на мобилните оператори
В Пловдивско има проблеми с покритието на мобилните оператори / DarikNews.bg, Пловдив

Четири наказателни постановления е издала Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) от началото на годината, съобщи в Пловдив нейният председател Веселин Божков. Наложените санкции варират от 500 до 5000 лв. За същия период са извършени 239 проверки. Тенденцията е потребителските жалби да намаляват с около 10% годишно.

В Пловдивска област през последните месеци са постъпили оплаквания от 18 населени места заради липса на покритие на мобилните оператори. Парадоксално е, че проблем с обхвата има и в някои равнинни села, сред които са Крумово и Зелениково. КРС е задължила операторите да изготвят електронни карти за покритието на мрежата. Предстоят и проверки по места. Няма сигнали за проблем с доставката на радио и телевизионни услуги. 

В национален план срещу един от мобилните оператори има подадени над 500 жалби за 2016 г., което е около 40% от всички сигнали. Срещу друг от операторите оплакванията са 450, което съответства на 34%. Срещу третия доставчик на мобилни услуги жалбите са 192 или 14%.

България е сред четирите страни в света с най-качествен интернет, а в Европа сме в тройката, коментира още Божков.