В Е.ОN правилно отчели тока
В Е.ОN правилно отчели тока / netinfo

Снабдителното дружество Е.ОN е изчислило правилно сметките на своите абонати и не е извършило некоректно закръгляване на дължимите от тях суми. Това установила проверка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщиха от ведомството след като обсъдиха резултатите на закрито заседание.

Проверката бе направена по жалби на потребители, в които се твърди, че компанията ги е ощетила, като неправилно е изчислила месечните им сметки за ток. Държавната комисия е изискала от дружеството фактури от месечните известия на абонатите за периода януари – юни 2007 година.

При анализа на документите експертите на регулатора са установили, че дружеството е прилагало коректно утвърдените цени за разпределение и снабдяване с електрическа енергия. За по-голяма прецизност от компанията дори са изчислявали сметките с точност до десетия знак след десетичната запетая. За удобство на абонатите обаче в месечните фактури е изписана цената само до третия знак. Това е основната причина за възникналите съмнения на потребителите за разминаване в крайните суми.