Усвояваме 2 млрд. евро за пътища
Усвояваме 2 млрд. евро за пътища / netinfo

България има възможност да усвои 2 млрд. евро за ремонта и строителството на нови пътища, но за да ги усвоим, те трябва да бъдат защитени с добри проекти. Това заяви в предаването „Дарик кафеАсен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството и допълни:

"Парите не са разпределят нито като сума по година, нито като километри пътища, а се дават като една възможност, която нашата страна трябва да оползотвори с добри проекти. Мога само да кажа, че още тази година ние ще стартираме Оперативна програма „Регионално развитие”, с проекти за около 270 милиона лева, за които вече имаме определена процедура за възлагане. Когато тя изтече след около месец, ще имаме и първите проведени търгове по тези програми.

Ще имаме по-добри пътища в непродължителен период от време, но нищо не става с магическа пръчка, нищо не може да стане нито за една, нито за две години, така че аз лично считам, че усилията, които в момента правим, са много сериозни, а от следващата година ще са почти два пъти по-големи, отколкото сега".