US инвеститорският интерес към България е нараснал
US инвеститорският интерес към България е нараснал / netinfo

Членството на България в ЕС открива нови възможности за икономическо сътрудничество със САЩ, според министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Днес завършва 10-дневната му визита в САЩ.

В края й пред представители на медиите в Ню Йорк той акцнтира върху ясната и категорична подкрепа, която е получил при разговорите си в Държавния департамент и в министерството на енергетиката на САЩ за развитието на ядрената енергетика в България и разбирането, което е срещнал по отношение на енергийната политика на правителството.

Българският министър на икономиката и енергетиката е получил ясни уверения за нарасналия инвеститорски и бизнес интерес към страната ни. Той е договорил посещение през есента на тази година на заместник - министъра на търговията заедно с делегация от потенциални инвеститори.

Румен Овчаров ще участва днес в инвестиционен форум "България в нова ера", на който ще представи възможностите за инвестиции в страната ни и ще посети Нюйоркската фондова борса, където ще се срещне с нейното ръководство.