Учредиха Асоциация на данъкоплатците
Учредиха Асоциация на данъкоплатците / netinfo

Асоциация на данъкоплатците в България беше създадена днес. Идеята е възникнала в резултат на желанието на българските граждани да се защитят от нарастващите данъчни изисквания на държавата..

Асоциацията е основана от 30 бизнесмени, адвокати и икономисти като целите са да се постигне по-голяма рентабилност в обществения сектор и да се ограничава преливащата бюрокрация. Първи президент на асоциацията е Йордан Кръстев. „Ние не сме свързани с политически партии, не сме политически обвързани, ние трябва да създаваме условия за ефективност във взаимоотношенията между данъчната администрация и данъкоплатците. Трябва да участваме с предложения за изменения в данъчното законодателство, трябва да предотвратяваме и да се борим срещу незаконните действия от страна на данъчните служители към всичко български данъкоплатци”, каза Кръстев.

Президентът на Европейската асоциация на данъкоплатците Ролф Ван Хохенау заяви, че не е привърженик на единната данъчна система в Европейския съюз. Според него различните данъчни ставки повишават кон конкуренцията.