Тошко Тодоров е новият заместник-шеф на НАП
Тошко Тодоров е новият заместник-шеф на НАП / снимка: БГНЕС
Тошко Тодоров е новият заместник-шеф на НАП
21574
Тошко Тодоров е новият заместник-шеф на НАП
  • Тошко Тодоров е новият заместник-шеф на НАП

Икономическият експерт на ГЕРБ Тошко Тодоров е назначен за заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Симеон Дянков и изпълнителния директор на приходната администрация Красимир Стефанов. Почти целия трудов стаж на Тодоров е преминал като данъчен служител до напускането му миналата година. Работил е като консултант и в ДАНС, но договорът му вече е изтекъл.

Тошко Тодоров е бил ръководител на териториалната дирекция на агенцията за приходите в Добрич, след което се премества в централното управление. На въпрос каква е истината за неговото излизане от системата на данъчните, Тодоров отговори: „Когато не се приемат твоите идеи, виждаш, че е безсмислено, няма смисъл да стоиш вече там".

От агенцията за приходите казаха за Дарик, че в работата си Тодоров е постигнал добри резултати в борбата с ДДС-измамите, особено в областта на измамите със зърно. Името на икономиста нашумя отново след участието му в предизборния дебат между Бойко Борисов и Сергей Станишев. След това стана ясно, че има договор като консултант в ДАНС. „Той е за определено време, за определена работа и след като срокът му изтече и не бъде подновен, нямам никакви ангажименти, т.е. не са ме търсили", поясни Тодоров.

Все още не е ясен ресорът на Тодоров в приходната агенция. Той допълни, че иска отново да навлезе в работата на данъчните, преди да отправи конкретни предложения за подобряване на работата в системата.