Топлофикация ще наглежда топлинните счетоводители
Топлофикация ще наглежда топлинните счетоводители / снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и кметът на София Бойко Борисов се договориха да оказват съдействие на новото ръководство на "Топлофикация" - София, с оглед на създаването на добри условия за проверка на сключените договори и обществени поръчки след одита на Министерството на финансите през миналата година. Това каза министърът след среща между него, столичния кмет и новоизбрания изпълнителен директор на топлофикационното дружество Наско Михов.

Ние даваме нашия вот на доверие, за да може бързо и в пълен обем Наско Михов да навлезе в работата и да започне преструктуриране на дружеството, проверки, преговори с банките и изготвяне на дългосрочна стратегия за дружеството, каза кметът Бойко Борисов. Този път няма да се получи разнобой между институциите, добави той.

На срещата е договорено да се направи одит и на фирмите за топлинно счетоводство, в който ще участват експерти и на Министерството на икономиката и енергетиката, и на Столичната община. Обсъдено е как дружеството да излезе от състоянието, в което се намира, както и механизъм, с който да се реши въпросът със заплатите на работещите в "Топлофикация" - София, които, по думите на министър Овчаров, не са увеличавани през последните осем години.