Светослав Младенов е новият шеф на агенцията за инвестиции
Светослав Младенов е новият шеф на агенцията за инвестиции / снимка: БГНЕС, aрхив

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев назначи за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов, съобщиха от ведомството.

Младенов е роден през 1974 г. Бакалавър е по Международен туризъм. Завършил е магистратури по специалността „Бизнес администрация" във Виенския икономически университет в Австрия и Университета на Минесота в САЩ. Светослав Младенов е специализирал „Инвестиционна политика" в Санктпетербургския държавен университет. Младенов е с над 10 години професионален опит в сферата на фармацевтичната индустрия и инвестициите.

Миналата седмица Борислав Стефанов подаде оставка като изпълнителен директор на агенцията. Той мотивира решението си с липса на комуникация с правителството. Пред Дарик Стефанов подчерта, че не е имал конфликт с новоназначени служители в агенцията или с премиера Орешарски. Решението му било лично, но не е на база оказан натиск или друг тормоз.

Той изтъкна, че докато е бил начело на БАИ, е успял да осъществи една от основните си цели - да направи голяма рекламна кампания във водещите световни бизнес медии. Стефанов стана особено известен през април, когато карта на България без части от Пиринска Македония се появи в рекламен клип, излъчван в най-големите световни телевизии. Клипът беше част от кампания на стойност 4 млн. лева, изработена по поръчка на агенцията за инвестиции. Тогава пред Дарик Стефанов определи като "дребнава" острата реакция в социалните мрежи срещу гафа.