Строят петролен бизнес център в Пекин
Строят петролен бизнес център в Пекин / снимка: БГНЕС

Строителна компания, чиято централа се намира в Бахрейн, обяви, че ще строи бизнес център на петролната промишленост край Пекин на стойност 5 млрд. долара. Това предаде Асошиейтед прес.

Строителството на бизнес центъра, което трябва да бъде одобрено от китайското правителство, може да стане най-големият близкоизточен инвестиционен проект в Китай, съобщи Есам Юсиф Джанахи, шеф на Gulf Finance House („Гълф файненс хаус”) – водещата група в проекта.

Китайската икономика се развива с бурни темпове и се нуждае все повече от енергоносители, а това пък привлича множество и различни инвеститори."Ние сме тук, за да споделим успеха с тази велика страна", подчерта Джанахи.

Изграждането на петролния бизнес център предвижда създаването на делова инфраструктура, китайско-арабско висше учебно училище по петрола, лаборатории и други обекти, необходими на петролната промишленост.

Очаква се, че изграждането на бизнес центъра ще отнеме близо пет години. Gulf Finance House и неговите партньори вече изпълняват аналогични проекти в Катар и в индийския град Мумбай.