Столичани ще получат сметките си за ток
Столичани ще получат сметките си за ток / netinfo
Няма опасност клиентите на столичното „Електроразпределение” да не получат сметките си за ток. Това обяви пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов по повод намерението на CEZ да спрат временно изпращането на извлечения, защото според омбудсмана Гиньо Ганев в тях се съдържат лични данни на абонатите.

По технически причини CEZ – България не може да започне веднага да изпраща сметките на абонатите си в непрозрачни пликове. Това ще стане от 1 юли.

Дотогава клиентите ще получават информация за сметките си за ток по телефона и по интернет. Това обясни Георги Миков – мениджър „Регулации” в CEZ – България. „Ще се направи всичко възможно и ще има фактури”, категоричен беше председателят на регулаторната комисия Константин Шушулов.

За началото на следващата седмица регулаторът е насрочил среща с ръководствата на трите електроразпределителни дружества в страната за обсъждане на проблемите с изпращането на сметки.

Според един от комисарите Люцкан Делакчиев, ако липсата на известие за сметките е по вина на енергодружеството, то няма право да спре тока на абонат за закъсняло плащане.