Стартира седмото издание на форум „Кариери”
Стартира седмото издание на форум „Кариери” / снимка: Sofia Photo Agency

Седмото издание на форум „Кариери” ще бъде открито от министъра на държавната администрация Николай Василев. Тази година кариерните дни се провеждат в осем големи университетски града, като целта е да се обединят усилията в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади специалисти.

Приоритет на "Кариери" е и популяризирането на летните стажове за студенти, като форма на обучение и подготовка за бъдещите им професионални задължения, прилагайки придобитите знания в реална бизнес среда. Същевременно фирмите, наели стажанти, са улеснени в подбора на персонал, тъй като имат възможност да обучат и подготвят част от бъдещите си служители още от студентската скамейка.

Участници във форума са водещи български и международни компании - банки, консултантски фирми и предприятия, структури на държавната администрация, които имат добре развити стажантски програми, както и други партньори на организаторите.

В дните преди "Кариери" се провеждат срещи със студенти и млади специалисти, които да ги подготвят за участие във форума - написване на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю и т.н.