Софийската топлофикация: Кърлев говори небивалици
Софийската топлофикация: Кърлев говори небивалици / netinfo

От „Топлофикация–София” отрекоха твърденията на Павел Кърлев, че топлофикацията е задействала схема за завишаване на сметките. Според Кърлев са правени ненужни ремонти, които дружеството извършва, закупувайки компоненти на особено високи цени и присвоявайки печалба, което се начислява в сметките на потребителите. От дружеството определиха тези твърдения като неверни и абсурдни. Според разчетите на топлофикацията за ремонти са похарчени под 1 на сто от общите годишни разходи за периода 2006 г.-2008 г. Общо за последните 6 години за ремонти са изразходвани малко над 42 млн. лева.

 

За сравнение топлофикациите в Европа отделят средно по 20 процента от годишните си разходи за ремонт и поддръжка на своите съоръжения, коментират от „Топлофикация–София”.  Ето какво още каза Стефан Дочев, директор „Външни връзки” в дружеството:

 

 

Това са пълни глупости. Просто това са огромни суми, изсмукани от пръстите.

 

Тост господин Кърлев си измисля ли?

 

Господин Кърлев говори небивалици, както преди говореше за надписани количества газ за милиард и половина. Имам чувството, че той с порядъка на числата нещо бърка. Ремонтната програма на „Топлофикация – София” е десетина милиона лева. Числата, за които говори той, са невъзможни.

 

Той твърди, че има сериозни доказателства и ще се обърне към съдебните органи.

 

Нека да го направи.

 

Не ви притеснява това?

 

Защо трябва да ме притеснява, когато виждам, че числата нямат нищо общо с реалния размер. Как може да задейства такива схеми, като „Топлофикация” е проверявана от всички възможни места.