Софарма имоти АДСИЦ стартира на 15 август
Софарма имоти АДСИЦ стартира на 15 август / netinfo

Търговията с правата от увеличението на капитала на Софарма имоти АДСИЦ започва на 15 август и ще приключи на 28 август 2006 година, става ясно от съобщение на БФБ – София.

Дружеството със специална инвестиционна цел увеличава капитала си чрез издаването на 5 200 000 акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Акциите преди увеличението са 650 000, като капиталът на дружеството ще бъде увеличен с 5,2 млн. лв. до 5,85 млн. лв.

Броят на издадените права е 650 000, като срещу всяко от тях ще могат да бъдат записани 8 акции на дружеството. Присвоеният борсов код на издадените права е R3SFI.Началната и крайната дата за записване на акциите от увеличението са съответно 15 август и 25 септември, а аукционът за непродадените права ще се проведе на 7 септември.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД, а банката, в която може да бъде открита набирателна сметка - ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД.Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 9 август