Теодор Седларски
Теодор Седларски / БГНЕС
Цялото ръководство на държавната компания "София тех парк" е сменено, обяви министърът на икономиката Теодор Седларски. Смяната е станала на общо събрание в понеделник, което е било свикано далеч преди острата реакция на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев и няма нищо общо в гневното му писмо от миналия петък, обясни Седларски, цитиран от БНТ.

Отворено писмо от Ивайло Пенчев към София Тех Парк

По думите му смяната на ръководството, което издържа едва шест месеца начело на дружеството, било планирано. На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима.

Кои са новите ръководители на технологичния парк Седларски отказа да съобщи. Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка, каза министърът на икономиката.

Той аргументира смяната на старото ръководство с бавната му работа и пропуски в нея, но без да конкретизира. Отстраненият директор на "София тех парк" Иван Симеонов също не пожела да съобщи кой е неговият наследник и останалите членове на борда.
 
БГНЕС