Синдикатите настояват за ареста на  Валентин Захариев
Синдикатите настояват за ареста на Валентин Захариев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Синдикатите настояват за ареста на Валентин Захариев
51774
Синдикатите настояват за ареста на Валентин Захариев
  • Синдикатите настояват за ареста на Валентин Захариев

За арест на бившия концесионер на "Горубсо-Мадан" Валентин Захариев настояват синдикатите в документ, изпратен до прокуратурата в Мадан. Пред Дарик говорителят на окръжната прокуратура в Смолян прокурор Иван Спиров обясни, че е започнала проверка в комбината по сигнала на КНСБ и КТ "Подкрепа". Засега обаче няма как да се стигне до задържане на Захариев, защото няма образувано производство.

Прокуратурата е започнала проверка във връзка със сигнал на синдикатите за неизплатени заплати, осигуровки и лоши условия на труд, обясни Иван Спиров: "Районна прокуратура-Мадан разпореди извършването на проверка във връзка с постъпила декларация от синдикалните лидери на КНСБ и КТ "Подкрепа". В този документ се иска Валентин Захариев да бъде арестуван и разследван".

Синдикатите настояват и за проверка на възможността за умишлено водене на "Горубсо-Мадан" към фалит от Валентин Захариев. При събиране на данни за извършено престъпление прокуратурата ще образува досъдебно производство.

На въпрос може ли реално да се стигне до ареста на Захариев, Иван Спиров отговори: "В този момент няма такава възможност, тъй като все още няма образувано досъдебно производство. В един бъдещ етап, задържането е мярка за неотклонение по конкретно досъдебно производство. Вече ако се образува такова, това ще се прецени от наблюдаващия прокурор. На този етап не мога да кажа".

Сигналът е подаден днес и проверката е започнала веднага.