Силен интерес към облигациите на „Мосю Бриколаж”
Силен интерес към облигациите на „Мосю Бриколаж” / netinfo

Заявките за записването на облигации от „Доверие Брико” надхвърлиха 25 милиона евро. Това съобщиха от водещия мениджър на емисията „Сосиете Женерал Експерсбанк” след приключването на записването.

Веригата магазини „Мосю Бриколаж” пуснаха емисията облигации „Доверие Брико” за финансиране на инвестиционни проекти на дружеството. Емисията е в размер на 18 милиона евро, разпределени на 18 000 обикновени облигации. Номиналът на всяка една от тях е 1000 евро. Максималният матуритет е седем години, от които три са гратисен период, през който годишният лихвен купон на една облигация е 7,5 на сто и ще се изплаща на шестмесечие. След четвъртата година лихвата ще е 8%при условие, че не е упражнена кол-опцията за обратно изкупуване, която може да се направи след третата година. Облигациите са свободно прехвърляеми при условията на вторичното предлагане на Българската фондова борса.

Значителен потенциал за развитие у нас има пазарът на дългови инструменти като източник за фирмено финансиране, заяви изпълнителният директор на „Сосиете Женерал Експресбанк” Красимир Жилов.