Шефът на „Напоителни системи” нямал висше
Шефът на „Напоителни системи” нямал висше / снимка: БГНЕС, архив
Шефът на борда на директорите на „Напоителни системи” нямал висше
50350
Шефът на борда на директорите на „Напоителни системи” нямал висше
  • Шефът на борда на директорите на „Напоителни системи” нямал висше

Председателят на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов все още няма висше образование, но следва в момента. Това обяви земеделският министър Мирослав Найденов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на Петър Курумбашев от левицата за ценза и професионалния опит на Харизанов и шефовете на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".

„Дълго време търсихме дипломата на Калина Илиева. Въпросът е колко време ще търсим сега подходяща диплома. Смятате ли, че този човек има необходимата длъжност и летят ли „калинки" из „Напоителни системи" ЕАД според вас на ниво регионални директори и на ниво борд на директорите?", попита Курумбашев.

Найденов отговори: „Не летят калинки и не може да бъде правена аналогия с случая с Калина Илиева, тъй като тя откровено се опита да измами и в момента за това тя е следствена и има действия спрямо нея. Г-н Харизанов никога не е заблуждавал, никога не е представял фалшиви документи. На двете места, на които той е работил, „Агровот Инвест" и в борда на директорите в „Напоителни системи", за броени месеци чисто икономическите резултати са се подобрили и предприятията са стабилизирани. Нека да ценим хората или да им даваме оценка не толкова по техния ценз, колкото по това, което вършат. Аз от тази трибуна ще му изкажа благодарност за това, което той свърши през тези 10 дни, за това, че беше на терен при хората и в село Бисер, и в Свиленград, и при язовир „Елена". Вие сте интелигентен човек, предполагам знаете, че един от най-големите умове на нашето съвремие и най-богатият човек Бил Гейтс завърши висшето си образование едва през 2007 г. Г-н Харизанов в момента следва своето висше образование, надявам се и той да го завърши. Няма да правя паралел между него и Бил Гейтс, но ви дадох пример за това, че дори и без образование хората могат да оставят следа".