Шефката на Панаира в Добрич го оставя с 300000 лв. в сметките
Шефката на Панаира в Добрич го оставя с 300000 лв. в сметките / netinfo

Досегашният изпълнителен директор на „Добрички панаир” АД Екатерина Димова се оттегля окончателно от фирмата, съобщи самата Димова пред журналисти.

Тя е отхвърлила предложението да заеме поста прокурист, защото не е съгласна с новата управленска структура на „Добрички панаир”.

Димова бе освободена от длъжността изпълнителен директор и като член на Съвета на директорите на „Добрички панаир” - дейност, която изпълняваше от създаването на компанията преди 15 години, с решение на Общо събрание на фирмата от 23 септември. Тогава от Съвета на директорите беше освободен и представителят на общината в дружеството Тошко Стоев. На тяхно място влязоха бизнесменът Веселин Велев и Звезделина Иванова – служителка в областна администрация.

В момента с решение на борда на директорите на „Добрички панаир” АД фирмата се управлява от двама изпълнителни директори - Георги Костов – шеф на „Зърнени храни” АД и Звезделина Иванова. За председател на борда на директорите бе избран управителят на „Автотрейд” ООД Агоп Крикорян.

„Мога да се върна в „Добрички панаир” единствено като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор”, заяви Димова. Тя информира, че оставя компанията в добро финансово състояние – с около 300 хиляди лева в банковите сметки.

15 години след създаването си „Добрички панаир” все още няма изграден свой изложбен комплекс. Проектът отлежава от 2006 година, а за целта бе отреден терен от 42 дка в района на местността „Разсадника”.

„ Появиха се големи апетити към мястото от определени общински съветници”, коментира Димова. Според нея нещата в „Добрички панаир” не вървят, защото има два лагера сред акционерите – общината срещу останалите съдружници.

Капиталът на дружеството е разпределен между Община Добрич, която държи 40%, ТПП с 20%, „Зърнени храни”АД с 20% и „Бялата лястовица” АД с 20%.

В момента се водят дела между акционерите за правото на всеки да увеличи капитала си в дружеството. Очаква се решение на ВКС по казуса.