Сесията на БФБ протича при ниска активност
Сесията на БФБ протича при ниска активност / netinfo

Първата борсова сесия за тази седмица протича при ниска активност и покачвания за индексите.

След силно негативния завършек на миналата седмица, когато SOFIX затвърди дъно под 1 000 пункта, в понеделник се забеляза подем нагоре, който е недостатъчен за заличаване на натрупаните през последните сесии загуби. Оборотът е изключително нисък, малко над 502 хил. лв., а броят на сключените сделки към 11:30 часа е едва 341.

Сред по-активно търгуваните акции е тази на Химимпорт АД, а топ повишението се наблюдава при акцията на Девин АД. Днес в завода за бутилиране на минерална вода ще бъдат демонстрирани новите инсталации, внедрени със средствата, които компанията набра от борсата. С покачване в понеделник се движат акциите на Зърнени храни България АД, Оловно цинков комплекс АД, Централна кооперативна банка АД.

След ентусиазма на играчите от миналата седмица по позицията на Химко АД Враца продължава да е оживено, но цената не играе в големи диапазони и се стабилизира на 0.20 лв. средно за лот.

Понижения се наблюдават по позицията на производителя на акумулатори Монбат АД и при строителя Холдинг Пътища АД, чиито акции падат с повече от 4%.

През тази седмица инвеститорите се подготвят за 5 общи събрания на акционерите, като във вторник е това на козметичният производител Арома АД, а в сряда е заседанието на Агрия Груп Холдинг АД.

www.DarikFinace.bg