Ръководни рокади в АЕЦ „Козлодуй”
Ръководни рокади в АЕЦ „Козлодуй” / netinfo

След вписване по реда на Закона за търговския регистър от 26 март в АЕЦ “Козлодуй” са в сила направените от министъра на икономиката и енергетиката промени в състава на Съвета на директорите на дружеството.

С решение на министър Петър Димитров за член на СД е определен Красимир Янков. Досегашният член на Съвета на директорите и заместник изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Кирил Николов от 27 март 2008 г. е назначен за директор “Производство”, а Александър Николов, досега директор “Производство” – за ръководител на управление “Експлоатация”.

Красимир Янков е роден в Стара Загора през 1974 г. Завършил е Стопанска академия в Свищов, специалност "Финансов мениджмънт", и „Счетоводство и контрол” във варненския Икономически университет. Има допълнителна квалификация от Институт за стимулиране на икономиката към Стопанската камара на Австрия WIFI-IKT, със специалност "Генерален мениджмънт".

В периода 2004 – 2006 г. заема ръководни длъжности в "Летище Варна" ЕАД, включително член на Съвета на директорите и директор "Търговия". От 2006 до 2007 г. е директор "Търговия" във "Фрапорт туин старс еърпорт мениджмънт" АД. От август 2007 г. е съветник в политическия кабинет на Министерство на икономиката и енергетиката.