Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ Козлодуй Валентин Николов
Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ Козлодуй Валентин Николов / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ Козлодуй Валентин Николов
56638
Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ Козлодуй Валентин Николов
  • Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ Козлодуй Валентин Николов

Бившият енергиен министър и депутат от левицата Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ „Козлодуй" Валентин Николов. Причината е намекът на Николов, че Овчаров е поръчал побоя над предшественика си в централата Александър Николов. Вчера самият Николов каза, че бившият депутат на ГЕРБ Николай Коцев го е сплашвал по телефона преди случката с побоя.

„Очевидно е, че темата „Белене" става все по-интересна и все по-болезнена за сега управляващите. Стара стратегия на Бойко Борисов е когато загуби битката на полето на аргументите и фактите, да я превежда на полето на компроматите и мръсотията. Слугинаж, разбира се, за да изпълнява мръсни поръчки, винаги има", каза Овчаров и цитира мисъл на руския хуморист Зошченко „Когато те лаят помияри, не е задължително да заставаш на четири крака".

„Нямам намерение да заставам на четири крака, но когато на помиярите им обръщаш гръб, те си мислят, че се страхуваш от тях", коментира Овчаров.

Депутатът от БСП подчерта, че Валентин Николов е институция и представлява атомната централа в Козлодуй. „И като такъв няма право да прави абсолютно непозволени и манипулативни внушения. Имал не знам си кой си еди-какви си интереси, те били много такива, комерсиални и така нататък. Той трябва да каже тези интереси и да ги докаже", коментира народният представител и бивш енергиен министър.

Овчаров каза, че е прегледал заедно със свои колеги изявленията на шефа на АЕЦ „Козлодуй" от последните дни. Има основания и аз ще потърся съдебна отговорност от Валентин Николов, каза Овчаров.