/ Gulliver/Getty Images
Сякаш изваден от научнофантастичния екшън "Трансформърс", голям златист робот посрещна гостите на 8-ото издание на Международния правителствен форум за комуникации в изложбения център в Шарджа в Обединените арабски емирства (ОАЕ).
 


Въпреки страховития му вид, зловещ глас и всяващ респект ръст, десетки хора се струпаха около "Титан", за да се снимат с него.

Gulliver/Getty Images

"Готови ли сте за бъдещето? Днес заедно можем да говорим езика на бъдещите поколения, за да гарантираме устойчивост във всички аспекти на живота", каза високият близо 2,50 м и тежащ 60 кг робот.



"Живеем в свят, в който отговорността за преодоляването на предизвикателствата пред развитието лежи не само на правителствата. Сега вече е споделена отговорност с гражданите и стратегическите партньори, и особено медиите", добави "Титан", който владее английски и арабски.
 


Гръмогласният хуманоид със светещи сини очи разказа, че на проявата са се събрали 70 водещи експерти в областта на медиите и комуникациите, които участват в 37 дискусии, обединени от темата: "Поведенческа промяна към човешко развитие".

Gulliver/Getty Images

Той изтъкна ролята на форума за оформянето на политики за социално развитие и изграждане на по-добри връзки между гражданите и правителствените структури, както и за ролята на всеки индивид в подкрепата на процеса на развитие.
БТА