Ремонтират ключови мостове в София догодина
Ремонтират ключови мостове в София догодина / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Няколко ключови моста в София ще бъдат ремонтирани догодина, съобщи заместник-кметът по строителството Ирина Савина. В отговор на въпрос на Дарик тя уточни, че има належаща нужда от ремонти, а сред приоритетните обекти е мостът над улица "Драган Цанков". Следващата седмица при обсъждането на проекта на бюджет на Столичната община за догодина ще стане ясно колко пари ще могат да бъдат осигурени от собствени средства и от заеми от чуждестранни банки.

Савина каза това в Челопечене, където провери как върви строителството на нова спортна зала за волейбол и баскетбол. Тя струва почти три милиона лева, осигурени от приватизационния фонд, и се очаква да заработи още преди пусковия срок - октомври 2010 година.

„В София няма друга такава зала, нито в момента е на някакъв етап от проектиране. Както се казва стъпка по стъпка, да няма повод никой, от нито един район и квартал на София да каже, че няма място, където да отидат децата да спортуват. Забелязваме каква агресия има сред децата, пълнене на интернет залите, спортът малко се пренебрегва и не случайно и предишната, и тази година в национален мащаб се правят много състезания и различни празници под надслов „Да спрем агресията на децата чрез спорт". Това е една чудесна инициатива, още повече, че тази година и приватизационният фонд, и бюджетът на администрацията, като основен приоритет са съсредоточени към спорта", посочи Савина.

Ремонтират ключови мостове в София догодина
netinfo