Разрешиха казината в Крим и Сочи
Разрешиха казината в Крим и Сочи / снимка: Guliver/Getty Images

Крим и Сочи - градът домакин на последните зимни олимпийски игри - вече могат да отварят казина и да организират игри на късмета според закона, който днес бе парафиран от руския президент и цели да окаже подкрепа на икономиката на Крим и Сочи, предаде Франс прес.

Благодарение на този нов закон Крим, украински полуостров, анексиран през март от Русия, и с жизнен стандарт, който е доста по-нисък в сравнение с други региони на Федерацията, би могъл да привлича повече туристи и инвеститори. Такава надежда изразиха депутатите, които гласуваха този текст на 4 юли.

Хазартните игри биха могли да донесат на полуострова до 25 милиарда рубли (527 милиона евро) годишно, сочат оценки на експерти, цитирани от руската правителствена агенция ИТАР-ТАСС, допълва АФП.

Включването на Сочи в игралната зона, която вече съществуваше в южния Краснодарски край, цели съоръженията, построени за зимните олимпийски игри, които струваха над 50 милиарда долара и се очертават като финансова яма, сега когато състезанията приключиха, да станат рентабилни.

Досега в Русия имаше само четири зони, в които дейностите, свързани с хазартните игри, можеха да се развиват, след като през 2009 година бяха обнародвани сурови закони за хазарта, припомня Франс прес.

Източник: БТА