Расте интересът към СПА и уелнес туризма у нас
Расте интересът към СПА и уелнес туризма у нас / netinfo
Все повече нараства интересът както на български, така и на чуждестранни туристи към СПА и Уелнесс туризма. Това показва последното проучване на Държавната агенция по туризъм, съобщи Стела Балтова, заместник – председател на ведомството. Според изследването 18 процента от българите и 13% от чуждестранните туристи по време на зимните си ваканции отделят внимание на спа туризма.

Един от приоритетите в стратегията за развитие на сектора у нас е тъкмо този вид туризъм, подчерта Стела Балтова. От общо 142 курорта у нас, 58 са балнеоложки, допълни тя.

В световен мащаб интересът към спа туризма е много силен, заяви Фаусто Фаджиоли, който ще вземе участие в конференция в курорта Албена, посветена на спа и уелнесс туризма в средата на юни.

Според него това е туристическият продукт, около който може да се обединят всички европейски страни и да го предлагат на световния пазар.

Фаджиоли допълни, че според данните в световен мащаб все повече млади хора се насочват към СПА туризъм като превантивна мярка, за да не се разболяват. Италианецът подчерта, че този сектор в туристическата индустрия вече не залага на лечението, а тъкмо на превантивните мерки.