Работници от „Кремиковци” на протест в София
Работници от „Кремиковци” на протест в София / cнимкa: Sofia Photo Agency

Няколкостотин работници от „Кремиковци" преминаха по улиците на София. Протестното им шествие стигна до площада пред храма „Св. Александър Невски".

КТ „Подкрепа" съобщиха, че кремиковските работници ще се отравят към Министерство на икономиката, където за пореден път ще протестират поради спирането на природния газ за комбината и загубата на стотици работни места.

По-рано тази сутрин синдикалния лидер Людмил Павлов обяви, че протестите продължават въпреки обявеното спиране на природен газ. По думите му шествието ще стигне „докъдето му бъде позволено от органите на реда". Пред събралите се работници синдикатите припомниха, че министърът на икономиката Петър Димитров носи отговорност за спрените доставки на газ. Те заявиха, че той води целенасочена политика за затваряне на комбината. „Ако се търсеше разумно решение, министерството на икономиката щеше да остави подаването на газ, докато бъде подготвен оздравителен план за „Кремиковци", категоричен беше Людмил Павлов.

Протестното шествие на работниците не е съгласувано със Столична община.

От Министерството на икономиката и енергетиката съобщиха за Дарик, че засега не планират среща с представители на протестиращите работници.