Пътна компания придобива контрол върху Пътстрой 92
Пътна компания придобива контрол върху Пътстрой 92 / netinfo

Комисията за защита на конкуренцията разреши на "Пътна компания" АД София да придобие пряк контрол върху "Пътстрой 92" АД София чрез придобиване на мажоритарно участие в капитала, съобщиха от Комисията. Антимонополният орган е постановил предварително изпълнение на решението.

Разглежданите пазари на строително-монтажни и ремонтни работи на пътни настилки и ниско строителство, текущ ремонт и поддържане и рехабилитация на пътища и производство и продажба на асфалтови смеси, каменни фракции, бетон и бетонови изделия са високо конкуретни и с преодолими бариери за навлизане на нови участници, посочва комисията.

Сделката е част от стратегията на "Пътна компания" за развитие и модернизиране на предоставяните услуги в сферата на проектиране и строителство на принципа на пълен инженеринг. Анализът на комисията показва, че пазарните позиции на дружествата са изключително ниски и концентрацията няма да окаже съществено влияние върху този сектор от икономиката, нито ще доведе до създаване на господстващо положение.