Путин защити финансовия си министър
Путин защити финансовия си министър / netinfo

Руският премиер Владимир Путин отхвърли искането на Комунистическата партия за уволняване на финансовия министър Алексей Кудрин, изтъквайки, че сега не е време да се обсъждат грешките, допуснати от икономическото ръководство, съобщи Ройтерс.

Лидерът на комунистите Генадий Зюганов поиска от Путин да уволни финансовия министър заради разклатеното инвеститорско доверие към Русия, което отне няколко десетки милиарда долара от стойността на акциите на руските фондови борси, съобщава БГНЕС.

Отговаряйки на речта на Зюганов, Путин изтъкна, че икономическата политика на Русия има "плюсове, които също са заслуга на икономическия щаб на правителството". "Има и минуси, но няма да говоря за тях сега. Трябва да направим всичко много внимателно", добави премиерът.

Списание "Ню таймс" тази седмица цитира слухове, според които Путин не е доволен от опозицията на финансовия министър срещу плана на правителството за спасяване на финансовия пазар. От руското финансово министерство, обаче отрекоха между двамата да има разногласия.