Путин: Руснаците сега са по-щастливи, отколкото преди десет години
Путин: Руснаците сега са по-щастливи, отколкото преди десет години / снимка, архив: БГНЕС

Руснаците са по-щастливи, отколкото преди 10 години, убеден е руският премиер Владимир Путин. Премиерът свързва щастието на сънародниците си с увеличаването на доходите и количествения и качествения растеж на икономиката на страната.

На международния инвестиционен форум "Сочи-2010" Путин припомни, че преди 10 години са го попитали какви иска да бъдат руснаците след едно десетилетие и той е отговорил "щастливи", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"Това наистина е така. Социологическите допитвания показват, че хората живеят по-добре, отколкото преди 5-7 години, което е сигнал за сериозни промени", отбеляза премиерът.

Путин подчерта, че през този период "броят на руснаците, живеещи под границата на бедността, е намалял с 57 на сто, като реалните доходи на населението са се увеличили над два пъти".

"Равнището на пенсионно осигуряване, доходите на пенсионерите са нараснали над три пъти", допълни той. Премиерът отбеляза, че тези резултати не са постигнати "сами за себе си, а въз основа на силното повишаване на обема и качеството на икономиката".