Пускат специализирани автомобили за контрол по пътищата
Пускат специализирани автомобили за контрол по пътищата / netinfo

В Министерството на транспорта министър Петър Мутафчиев ще присъства на церемония за пускане в експлоатация на специализирани автомобили за контрол по пътищата.

Министерството на транспорта пуска в експлоатация 17 специализирани автомобила за контрол по пътищата. Тези автомобили са предоставени на страната ни по проект на програма ФАР - „Ефективно функциониране на контролна система за пътни проверки на времето за управление, прекъсване и почивка на пътя и в предприятията”.

Изпълнителна агенция ”Автомобилна администрация” е краен потребител на работния проект. След официалното представяне на проекта гостите ще имат възможност да разгледат мобилните лаборатории. Ще бъдат показани и новите униформи на инспекторския състав на ИА “Автомобилна администрация”.

Очаква се на церемонията да присъстват министърът на финансите Пламен Орешарски, председателят на парламентарната комисия по транспорт и телекомуникации Йордан Мирчев, народни представители, ръководителят на Делегацията на Европейската комисия в България Майкъл Хъмфрис, извънредният и пълномощен посланик на Федерална република Германия Михаел Гайер, извънредният и пълномощен посланик на Република Франция Ив Сен-Жур.