Проверяват „Златна перла” всеки ден
Проверяват „Златна перла” всеки ден / netinfo

Ежедневни проверки в обекта „Златна перла” край село Варвара във връзка със сигналите за извършвано строителство е разпоредил кметът на Царево Петко Арнаудов. Общински служители са посетили вилното селище и констатирали, че на обекта са осем строителни работници, складирани са строителни материали и се подготвя изкоп за вътрешна канализация. Съставен е акт за административно нарушение и на фирмата ще бъде наложена глоба.

Проверки в „Златна перла” ще се извършват всеки ден на място. От кметството заявяват, че ще се търси съдействието на РПУ-Царево за поставяне на охраняема бариера с цел недопускане на строителни машини. Кметът Арнаудов ще изпрати писмо до ДСНК-Бургас с предложение за съвместни проверки в обекта.

В момента обектът “Златна перла” е “замразен”. Има заповед от страна на директора на Природен парк ”Странджа” и на директора на РИОСВ-Бургас за спиране на строителството.От страна на министъра на околната среда и водите има изпратено писмо да се изиска извършването на процедура по ОВОС . Все още обаче съдът не се е произнесъл по законността на обекта и няма наложен административен акт на компетентите органи.