Проверката на НАП за имотното състояние на Цветанов продължава
Проверката на НАП за имотното състояние на Цветанов продължава / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Проверката на Националната агенция за приходите за имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов продължава. Това съобщи по време на парламентарния контрол финансовият министър Симеон Дянков. От БСП призоваха Дянков да обясни дали има прикриване на информация и дали агенцията не е открила нередности при проверката. Финансовият министър обаче отказа да коментира повече по случая.

По-рано тази седмица изпълнителният директор на приходната агенция Красимир Стефанов каза, че до месец ще има резултати от проверката. По думите му тя продължава толкова, колкото би трябвало да е за всеки българин, свързана е с обмен на информация и затова протича 3-4 месеца.

През октомври данъчните започнаха проверка на имотното състояние на вътрешния министър. Поводът за нея бяха данните, изнесени от "Ред, законност и справедливост", за шест имота в София, които според партията на Яне Янев Цветанов е получил по съмнителен начин. Вицепремиерът увери, че всичко е декларирал. В трийсетминутен отчет пред парламента през ноември, вътрешният министър заяви, че повечето имоти, за които го обвиняват от РЗС, са получени от неговите родителите и тези на съпругата му, а други са купени със заем и са резултат от 26-годишен трудов стаж.