Програма на „УниКредит” взе приза „Финансов продукт на годината”
Програма на „УниКредит” взе приза „Финансов продукт на годината” / netinfo

Трите банки от „УниКредит Груп” в България, които ще се слеят в „УниКредит Булбанк”, получиха голямата награда „Финансов продукт на годината” за своя принос в българската икономика за ефективното усвояване на европейските фондове.

Призът „Финансов продукт на годината” беше присъден след оспорвана конкуренция във всички категории за програмата на банките за малки и средни предприятия „Заедно в Европа” и за Европейския финансов център.

Специализираната програма “Заедно в Европа” е насочена към повишаване на конкурентноспособността на малките и средни предприятия у нас. Тя е отговор на необходимостта от компетентен финансов партньор, който не само да финансира, но и да консултира българските фирми.

Кредитите по програмата са с максимален срок седем години и до една година гратисен период при опростена и ускорена процедура на разглеждане и вземане на решение. Размерът зависи от инвестиционните нужди на фирмата. Лихвата е конкурентна и зависи от размера, от срока на заема, и от обезпечението и рейтинга на предприятието по Moody International.

Експертната помощ на консултантите продължава и след отпускане на финансирането. Така се намаляват кредитният и управленският риск и се увеличават възможностите за усвояване на субсидии по програми на Европейския съюз. В Европейския финансов център на банките от „УниКредит Груп” може да се направят предварителни консултации за възможността за финансиране на проекти от фондовете на ЕС или други национални програми.