Програма „Еврохоризонти” ще помага за усвояване на европари
Програма „Еврохоризонти” ще помага за усвояване на европари / netinfo

20 документа на фирми по първия етап на оперативната програма „Конкурентоспособност” е издала СИБанк. Това съобщи директорът на „Корпоративно банкиране” в банката Дияна Димитрова.

По-голяма част от дружествата са поискали задължителното за програмата становище от банкова институция в последния момент. Една от причините е малкото време за подготовка на проектите, с което са разполагали фирмите.

СИБанк е сключила договори за сътрудничество с консултантски компании, които да подпомагат предприемачите в разработването и управлението на проекти, които ще се финансират от структурните фондове на Европейския съюз. Банката е разработила и специализирана програма „Еврохоризонти”, по която ще се предоставят цялостни решения за участие с проекти по оперативните програми „Конкурентноспособност”, „Регионално развитие”, „Екология” и „Развитие на човешките ресурси”.

„Еврохоризонти” ще е в помощ и на кандидатстващите за финансиране по програмите за развитие на селските райони, рибарство и аквакултури и схемата за единно плащане на площ за земеделските производители. В най-скоро време банката ще започне провеждането на семинари в различни части на страната за подготовка на проекти по програмата за развитие на селските райони.