Прогнозата на Икономист не е обречена
Прогнозата на Икономист не е обречена / netinfo
Прогнозата на “Икономист” за разпадането на тройната коалиция до края на годината не е обречена. Ако партиите тук започнат да работят по-добре, тя ще се промени без никакъв проблем”. Това заяви анализаторът Георги Ангелов в интервю за предаването “Портфейл” на Дарик радио.
Според него трябва да погледнем на тази прогноза като външен поглед върху това, което се случва в България и да си направим поуките от него: “Ако искаме да променим впечатлението, не трябва да атакуваме “Икономист”, а да се вземат мерки и да се действа по-координирано, за да се покаже, че това правителство наистина може да действа”, допълни Ангелов.

“България не е добре развита икономически, тъй като всеки ден се променя нещо – закони, регулации, приватизира се една или друга компания. Т.е. ние сме в етап на структурна реформа, където се променя изцяло структурата на икономиката, което зависи от реформите на правителството”, заяви Георги Ангелов, като допълни, че те са пречка да се правят прогнози за бъдещето на българската икономика.