Продължава икономическият форум в София
Продължава икономическият форум в София / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Продължава икономическия форум в София
23820
Продължава икономическия форум в София
  • Продължава икономическия форум в София

Икономическите перспективи пред България ще бъдат обсъдени от представители на бизнеса, правителството и международни финансови институции. Обсъжданията ще са в рамките на втория ден от конференцията "България 2009 - 2013 г. - икономически визии за европейско развитие", организирана от Българския икономически форум с медийното партньорство на Дарик.

Дискусиите ще преминат в няколко панела, посветени на различни теми. Сред тях са макроикономическите предизвикателства пред страната ни, пазарът на финансови инструменти и други. Очаква се специален гост на форума да бъде Тони Либек, регионален представител на Международния валутен фонд в Румъния и България.

Вчера при откриването на конференцията министър-председателят Бойко Борисов заяви, че бързото влизане в еврозоната не е изгодно за страната, тъй като въвеждането на еврото ще доведе до сътресения.

В рамките на панела, посветен на усвояването на европейските фондове, ще бъдат представени пет от оперативните програми. Очаква се в другите панели на форума да бъдат обсъдени големите инфраструктурни проекти на България, както и енергийни въпроси. За телекомуникациите и най-вече осигуряването на достъп до широколентов интернет е посветена отделна дискусия по време на форума. Ще бъдат обсъдени още екологичните въпроси, като специален акцент ще бъде поставен върху преработването на отпадъците.