Продажбите на Ален мак в Русия сринати
Продажбите на Ален мак в Русия сринати / netinfo

Облигационен заем в размер на 6 и половина милиона евро е емитирала козметичната компания “Ален мак”, съобщи пред Дарик председателят на Надзорния съвет Петър Терзиев. С 3 млн. и 100 хил. евро ще бъдат покрити банковите кредити на фирмата, а останалите ще бъдат вложени в маркетинга и в нови продукти.

До края на годината предстои фирмата да пусне на пазара 48 нови продукта, а според разчетите догодина те трябва да бъдат 150, уточни търговският директор Людмил Александров.

Шеф-надзорникът Петър Терзиев съобщи, че наесен заводът ще увеличи персонала, който в момента наброява 350 души, но не посочи цифра. Той категорично отрече, че собственикът “Ефектен унд финанц” търси купувач на козметичния завод.

“Ален мак” се върна при стария си дистрибутор в Русия Методи Маджаров, защото собствената дистрибуция и разходите по нея са неизгодни на пазар, който само за 1 година отбелязва спад от 10% на продажбите в ниския ценови сегмент. Така търговският директор Людмил Александров мотивира договора, сключен преди седмица с търговеца, който преди 4 години бе обвиняван в източване на “Ален мак”.

Търговският директор окачестви като инсинуация коментарите в бранша, че чрез договора с Методи Маджаров ще бъде финансирана една от кандидат-президентските кампании наесен.

Продажбите на някогашния пловдивски гигант в Русия са паднали 6 пъти, призна Александров. По информация на Дарик общите приходи от продажби на предприятието също са паднали от 20 млн. на 18.55 млн. лева за една година. Печалбата за същия период е намаляла със 100 хил. лв. и за 2005 г. е 744 хил. лв.

Други новини от Пловдив