Продадоха бунгало за $140 000 в Уелс
Продадоха бунгало за $140 000 в Уелс / netinfo
Бунгало на плажа с изглед към залива Кардигън в Уелс бе продадено на търг за началната цена от 70 000 паунда (около 140 000 долара).

Самостоятелната кабинка с размери 4 на 2,7 метра, обкръжена от абсолютно идентични постройки, се издига на пясъчна дюна в доста живописен край. Местен бизнесмен заяви, че не учуден от високата цена на бунгалото, макар че според него подобни суми „не се вписват“ в мащабите на цените в Уелс като цяло.

Представител на фирмата за недвижими имоти, която предложи бунгалото за продажба, каза, че „подобна възможност се появява рядко“, информира БГНЕС. По думите на Бересфорд Адамс търсенето на бунгала на този уникален пясъчен плаж е много голямо, въпреки че в тях не са прокарани нито ток, нито вода.

През 2005 г. участък от плажа с разрешение за строеж на бунгало бе продаден на търг за 63 000 паунда. Началната цена тогава бе 50 000 паунда. Найджъл Борн, директор на местна компания за производство на катери, изяснява в какво се състои привлекателността на мястото.

„Тук е като на Женевското езеро: вижда се заснежения връх на планината Сноудън, но под нея районът е напълно защитен и на километри се простират плажове със ситен пясък“, твърди бизнесменът, цитиран от Би Би Си. „Тук всяка година пристигат на почивка цели семейства, предаващи традицията от поколение на поколение. Това е семеен курорт", добавя Борн.