Представиха най-новите технологии в строителния бизнес
Представиха най-новите технологии в строителния бизнес / netinfo

Най-новите технологии, които се използват в строителството, бяха представени пред членове на сливенския строителен бизнес. Инициативата е на община Сливен, каза пред Дарик зам.-кметът Даниел Петров. Общината е заинтересована, сливенските строителни фирми да бъдат запознати с новостите в бранша, особено на фона на амбициозната инвестиционна програма, която ще бъде изпълнявана през тази година.

43 млн. лв. са предвижданите инвестиции за тази година, заложени в програмата на общината и гласувани от Общинския съвет, припомни Даниел Петров. Според него реалното изпълнение, което се очаква ще бъде до 30 млн. лв., тъй като част от парите са включени в заема, който ще тегли общината от 22 млн. лв., а той ще се реализира и през следващите две години.

По-големите обекти, които ще се реализират тази година, са санирането на училищните сгради, инфраструктурните проекти, подмяната на водоснабдяването в кварталите „Сини камъни” и „Дружба”, изграждането на осветителните вътре квартални мрежи и асфалтирането в тези два квартала, както и старта на проекта за канализацията и пречиствателна станция за кв. „Речица”.

Още новини от Сливен