Предлагаме у нас да се произвеждат резервни части за Mercedes
Предлагаме у нас да се произвеждат резервни части за Mercedes / netinfo

България предлага на концерна Daimler да произвежда у нас резервни части за всички видове автомобили Mercedes – от военни през товарни до леки коли. Това стана ясно по време на посещението на вицепремиера Ивайло Калфин в завода на Daimler в Зинделфинген.

По-рано министър Калфин разговаря с министър-председателя на германската провинция Баден-Вюртемберг Гюнтер Йотингер. Пред Калфин Йотингер се е ангажирал да подпомогне осъществяването на проекта с Daimler у нас. Идеята, която лансира Калфин, е свързана с третата програма по офсетната сделка за доставка на военна техника с Daimler.


Според Калфин концернът Daimler е настроен положително да инвестира в трайно производство на компоненти в България. По време на срещата с Йотингер Калфин е обсъдил възможността за обмен на студентски програми за обучение на специалисти инженери за работа в заводите на Daimler.

Министър Калфин оцени високо срещата си с представители на средния бизнес в Беден-Вюртемберг. Той подчерта, че средният бизнес в областта е голям за България.


С посещението на министър Калфин в завода на Daimler в Зинделфинген визитата му в германия приключи.