Пречиствателната станция за питейна вода в Сливен готова до края на 2009?
Пречиствателната станция за питейна вода в Сливен готова до края на 2009? / Инж. Никола Терзиев

Пречиствателната станция за питейни води в Сливен може да бъде готова до края на следващата година, заяви управителят на ВиК Никола Терзиев. Поводът за оптимизма му е проведена в края на миналата седмица среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, ръководството на ВиК - Сливен и фирми, които участват в строителството на станцията.

Уточнени са сроковете за изграждането на обекта, съвместните действия и размерът на средствата, които ще бъдат усвоени.

„Фирмите са сериозни и доста ще напреднем в строителството. Поети бяха ангажименти за финансиране и за следващата година и се надявам до края на 2009-та да се похвалим с пречиствателна станция”, каза Терзиев.

Той поясни, че строителните фирми, които са спечелили процедурата за изграждане на станцията, са обединени в консорциум. Главен изпълнител е фирма „ Булгарстрой”. Ще участват и други фирми, които ще осигуряват оборудването на обекта.

Представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са посетили и други обекти, които се финансират от държавата. Единият от тях е язовир „Асеновец”. Там се изгражда автоматизирана система за наблюдение и управление. По време на посещението са направени уточнения за финализиране на проекта и най-вероятно той ще приключи до края на тази година.