Потребителка се оплака от замръзваща ракия
Потребителка се оплака от замръзваща ракия / снимка: sxc.hu
Потребителка се оплака в икономическото министерство от фалшива ракия
27001
Потребителка се оплака в икономическото министерство от фалшива ракия
  • Потребителка се оплака в икономическото министерство от фалшива ракия

Сигнал за фалшива ракия е подаден в потребителската приемна на икономическото министерство, съобщи ресорният министър Трайчо Трайков. Сигналът е подаден от жена, която е купила продукта, за да си направи маска на косата. Оказало се е, че ракията замръзва.

В деня на потребителите 34 души са посетили приемната на министерството. Най-интересният сигнал е за ракия, която замръзва. Емилия Елджиева, която го е приела сигнала, разказа, че самата потребителска не е успяла да конкретизира покупката и не е имала касов бон. Жената обаче е обяснила, че според нея ракията представлява вода, а не спиртна напитка. На шеговит въпрос на министър Трайков дали ракията е била изпробвана, Елджиева отговори, че потребителката е обяснила, че е купила ракията за маска за коса и не я е пробвала, а само я помирисала.

От своя страна министър Трайчо Трайков обясни защо защитата на потребителите е толкова важна за неговото ведомство: „Както Кенеди е казал, потребителите са най-голямата партия и всички принадлежим на нея".

Сред най-честите сигнали, подадени в приемната, са оплаквания за качеството на хранителните продукти, срещу Софийска вода и Топлофикация. Сред другите любопитни сигнали са за запушен канал от години.

Министър Трайков съобщи, че тази година държавата отпуска 70 000 лева субсидии за десет неправителствени потребителски организации. Субсидията е от бюджета на МИЕТ и е с 30 000 лева по-малко от миналата година.