Последен ден на Митница Свиленград
Последен ден на Митница Свиленград / БГНЕС

Митница Свиленград и Митническо бюро "Свободна зона - Свиленград" се закриват в полунощ на 11 януари.

Митниците в Бургас и Пловдив ще си поделят звената на закритата свиленградска митница. Решението на правителството бе взето миналата година, а заповедта е подписана от министъра на финансите Владислав Горанов.

В Свиленград се организира подписка срещу закриването на митницата

Закриването на митницата дори предизвика протести и недоволство в региона.

Митническите пунктове жп гара "Свиленград" и "Капитан Андреево" преминават в структурата на Митница Бургас. Митническите бюра в Кърджали и Хасково вече ще бъдат към Митница Пловдив. Към нея се разкрива и ново митническо бюро "Свиленград".

Митническите бюра, които преминават в структурата на митница Пловдив ще работят със стандартно работно време от 9.00 до 17.30 ч. от понеделник до петък.

Митническо бюро "Свиленград" ще работи от 8.00 до 20.00 ч. 7 дни в седмицата. Митническите пунктове, които преминават в структурата на Митница Бургас ще работят на 24-часов режим, 7 дни в седмицата.

Последен ден на Митница Свиленград
netinfo

Неотдавна министърът на финансите Владислав Горанов причината за закриването на митницата са структурни промени, които ще дадат възможност по-добре да се управляват човешките ресурси в Агенция "Митници" и не толкова промяна в капацитета на ГКПП. Освен това Горанов добави, че поводът може да се обвърже и с корупционните практики, които службите установиха.